Pilkkumekko ja Raitapaita ovat ennenkin osoittaneet saalistusosaamistaan.

Perjantaina pieni lintu oli vahingossa eksynyt Raitapaidan ja Pilkkumekon lasitetulle parvekkeelle. Ennen kuin palvelija kerkesi kissaa huutaa, olivat kissat jo linnun kimpussa. Koko parveke oli yhtä taisteluareenaa, kun paniikissa oleva lintu lenteli ympäriinsä ja kaksi villiintynyttä kissaa säntäilivät perässä - palvelija tajusi jo tässä vaiheessa, että molempien kissojen kiinni saanti on lähes mahdotonta. Parinkymmenen sekunnin jälkeen Raitapaita hyppäsi linnun ilmasta kiinni ja nopealla puraisulla katkaisi saaliiltaan ilmeisesti niskat.

Pilkkumekko piti sulkakasaa hyvin pelottavana ja päätti vain sähistä kauempaa Raitapaidan suussa olevalle kuolleelle möykylle. Vaikka Pilkkumekon taustalta siis löytyy Aasian leopardikissaa, oli Nalan käytös taas hyvä osoitus siitä, että bengali on aivan tavallinen kotikissa eikä mikään villieläin, kuten monesti väitetään.

Simba puolestaan päästi outoa kumeaa murinaa koko ajan kun saalis oli sillä suussa. Palvelija kehui kissoja pienestä vastenmielisyydestä huolimatta - Simba kun oli selvästi ylpeä uudesta hienosta saalistaan. Ja tulipa taas kerran todistettua palvelijan mielipide siitä, että kissa ei kuulu Suomen luontoon. Tällä kerralla lintu raukka vain eksyi tappajakissojen reviirille juuri sillä hetkellä kun molemmat kissat olivat parvekkeella. Palvelija ei kuitenkaan usko, että voi puhua luonnon laista kahden sisäkissan ollessa kyseessä.

Kuollut saalis menetti nopeasti viehätyksen kissojen silmissä ja palvelija päätti lopulta sulkasadolta välttymisen vuoksi ottaa linnun pois kissojen ulottuvilta. Tämän kovan saalistusretken päätteeksi kissat vetäytyivät saunan lauteille nukkumaan ja uneksimaan uusista taisteluista.