Simba Sergei (Sergei lisänimi tulee Viro alkuperästä) on kesän ja syksyn ollut taas on-off pissaongelmissa. Välillä menee useampi viikko ilman ongelmia kunnes raitapaita päättää taas lirauttaa pissat vaikkapa sohvalle.

Taustat ovat liian pitkät niitä tähän päiväkirjaan kirjoittamaan, mutta Simballa ei ole ollut tulehdusta miesmuistiin ja lääkärit ovat diagnisoineet taudin idiopaattiseksi kystiitiksi. Täydellistä parantumista tai ihmelääkettä ei vaivaan vielä ole keksitty, vaan tärkeää on nesteytys, virikkeet ja rauhallinen kotiympäristö. Näitä kaikkia Raitapaidalla on viikosta toiseen, mutta silti kissan aivoissa aina joku naksahtaa ja pissoja alkaa löytyä vääristä paikoista. Onneksi muutaman päivän kipulääkityksellä ja lisänesteytyksellä vaivat aina poistuvat.

Syksyn ajan Herra kissalla on ollut käytössä Cystaid lääke, jonka pitäisi vahvistaa virtsarakon seinämiä. Lisäksi herra saa aina välillä oireiden pahentuessa homeopaattista lääkettä, josta on apua ainakin silloin tällöin. Lääkärilläkin vieraillaan tasaisin väliajoin - joko palvelija virtsanäyte purkin kanssa tai kissa kuljetuskopassa mukana. Simba Herra on kyllä sitä mieltä, että lääkärissä käynti on viimeinen keksintö maailmassa, joten siellä pyritään käymään niin harvoin kuin mahdollista, jottei herkkä kissapoika stressaannu turhasta.

No onneksi oireita on vain silloin tällöin ja kissa on niistä huolimatta aktiivinen, seurallinen ja muuten terveen oloinen. Jatkamme siis naksuttelua, leikitystä ja nestemäisten ruokien syömistä. Eläinlääkärin sanoin: "Yleensä nämä vaivat vähenevät itsestään, kun kissa on 10-vuotias". Seitsemän vuoden luulisi kuluvan hujauksessa!