Rouva kissa on osoittanut tällä viikolla olevansa paljon viisaampi mitä palvelijat ovat osanneet kuvitellakaan.

Aamujen pimetessä on palvelija ottanut käyttöönsä herätysvalon . Sen tarkoituksena on siis herättää ihminen aamuisin luonnollisesti valonmäärää lisäten. Lopulta kun herätyksen aika on, niin herätysäänenä kuuluu rauhallista linnunlaulua. Tämän herätysvalon todellisesta avusta voi olla montaa mieltä, mutta se ei nyt ole tämän kirjoituksen pääasiana.

Nala on muutamana iltana tällä viikolla istunut yöpöydällä, kun palvelija on asettanut herätyksen aamuksi. Selvästi pilkullinen on osannut laskea yhteen 1 + 1, sillä nyt kahtena yönä peräkkäin palvelija on herännyt siihen, että pilkkumekko painaa tarmokkaana jokaista herätysvalon nappia etutassuillaan! Lopulta painelu on tuottanut tulosta ja pimeä makuuhuone on täyttynyt valolla. "Valoa kansalle" ajattelee Pilkkumekko tai sitten sen sisäinen kello vain on sitä mieltä, että on aamupalan aika.

Itseensä hyvin tyytyväisenä Nala siirtyy tämän jälkeen kehräämään palvelijan viereen, pakkohan tuon unisen ihmisenkin nyt on tajuta, että on heräämisen ja ruuan aika. Valon saa onneksi yhdellä näpäytyksellä pois ja kissankin voi napata kainaloon ja yrittää jatkaa keskeytyneitä yöunia. Pieni bengali ei tosin ole maailman ihanin halikaveri, vaan yleensä palvelija saa kuulla kovaäänisiä vastalauseita rakkaushetken päätteeksi.

Tässä vaiheessa palvelijakin on jo tosiaan täysin hereillä ja raahustaa luovuttaneena kohti keittiötä - ei varmaan tarvitse mainita, että kaksi kissaa vilistää tyytyväisenä jaloissa kohti ruokakuppeja.